logo songteksten.net

Kleine verschuivingen na eerste repetitiedag ESF

TEL AVIV - De eerste repetities op het Eurovisiesongfestival hebben niet voor grote veranderingen gezorgd bij de bookmakers. Een aantal landen die zaterdag in actie kwamen, zoals Slovenië, Tsjechië, Servië en Hongarije, boeken wat winst maar de top tien blijft onveranderd.

De enige act uit de voorspelde top tien die zaterdag aantrad was Cyprus. Zangeres Tamta, die het spits van de repetities afbeet, wordt nog altijd een achtste plaats toegedicht. Nederland blijft onveranderd aan kop gaan. Ruim 26 procent van de gokkers verwacht een overwinning voor Duncan Laurence. Rusland volgt met vijftien procent.

Zaterdag betraden de eerste negen landen het driehoekige podium in Tel Aviv. De repetities geven een eerste indicatie hoe de acts eruit zien qua kleding en visuals maar het eindresultaat volgt pas later als de organisatie ook de beelden prijsgeeft die straks op tv te zien zijn.

Zondag komen acht landen voor het eerst in actie: België, Georgië, Australië, IJsland, Estland, Portugal, Griekenland en San Marino. Zij zijn allemaal afkomstig uit het tweede deel van de eerste halve finale. Nederland is dinsdag aan de beurt als het tweede deel van de tweede halve finale wordt afgewerkt. Duncan Laurence vertrekt maandagochtend naar Israël.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren