De Waal schrijft 'luisterthriller' over Amsterdam

Door ANP, maandag 6 mei 2019 22:03, bron: ANP

AMSTERDAM - Auteur Simon de Waal heeft samen met collega’s Dick van den Heuvel en Harol de Croon een audiothriller geschreven over het Amsterdam van honderd jaar geleden. Het tiendelige verhaal De Kriminalist, dat vanaf dinsdag te beluisteren is, vertelt over een apotheker (Marcel Jonker) en een inspecteur (Yannick de Waal) die samen op zoek gaan naar een seriemoordenaar op de Wallen.

Het is de eerste zelf ontwikkelde content van Kobo Originals, onderdeel van de wereldwijde e-readingservice Rakuten Kobo. “Ik wilde heel graag het nostalgische gevoel van het klassieke hoorspel naar onze tijd brengen”, stelt Dick van den Heuvel, die het project produceerde. “Met de techniek van nu creëer je een complete nieuwe wereld en een eigen dimensie. In De Kriminalist herscheppen we het Amsterdam van 100 jaar geleden, met z’n paardentram en het balgenorgel, met het ruisen van de wind en het schreeuwen van een nachtelijke kraai. De luisteraar vult zelf het beeld in dat wij met het geluid aanreiken.”

De Kriminalist is vanaf dinsdag exclusief te beluisteren in Kobo Plus, het e-boek en luisterboekabonnement van bol.com en Kobo.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren