logo songteksten.net

Pamela Anderson bezoekt Wikileaks-baas Assange

LONDEN - Oud-Baywatch-ster Pamela Anderson heeft dinsdag Wikileaks-oprichter Julian Assange bezocht in de gevangenis in Londen. De 51-jarige actrice stond na het bezoek de pers te woord en zei dat Assange "niet in een zwaarbewaakte gevangenis thuishoort. Hij heeft niets verkeerd gedaan, hij is een onschuldig mens".

Volgens Anderson heeft Assange in zijn cel geen toegang tot informatie. Hij zou ook sinds hij is vast gezet niet meer met zijn kinderen hebben gesproken.

Assange zocht in 2012 een veilig heenkomen in de Ecuadoraanse ambassade om zijn overlevering aan Zweden te voorkomen. De Australiƫr bivakkeerde daar tot april van dit jaar. Toen werd hij opgepakt en veroordeeld tot 50 weken cel. Verder hebben ook de Verenigde Staten om zijn uitlevering gevraagd.

Assange riskeert in de VS een gevangenisstraf van vijf jaar. De Amerikaanse autoriteiten zeggen dat hij in 2010 samenwerkte met Chelsea Manning om geheime overheidsdocumenten te bemachtigen.

Manning, destijds een legeranalist, speelde geheime informatie door aan de klokkenluiderssite van Assange. Die wordt ervan beschuldigd dat hij Manning probeerde te helpen bij het kraken van een wachtwoord op computers van het ministerie van Defensie. Die poging lijkt te zijn mislukt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren