logo songteksten.net

Koninklijke lunch voor Ewbank en Ronnie Flex

DEN HAAG - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag geluncht met onder andere Ajax-verdediger Matthijs de Ligt en rapper Ronnie Flex. Ook Koningslied-componist John Ewbank schoof, net als 25 anderen, aan voor een zogeheten uitblinkerslunch in Paleis Noordeinde. "Willem-Alexander en Máxima willen daarmee hun erkenning uitspreken voor mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd", meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

De geselecteerden hebben onlangs een prijs of onderscheiding ontvangen voor prestaties in hun werkgebied. De Ligt was woensdagavond nog in tranen vanwege de dramatische uitschakeling van Ajax in de halve finale van de Champions League. De 19-jarige international won dit jaar de Golden Boy Award, de prijs voor de meest talentvolle voetballer van het jaar.

Ronnie Flex won de Popprijs en Ewbank de Buma Lifetime Achievement Award. Verder stonden onder meer shorttrackster Suzanne Schulting, auteur Tommy Wieringa, acteur Hans Dagelet, paralympisch snowboardster Bibian Mentel, radio-dj Willem van Kooten (Joost den Draaijer) en schaatser Patrick Roest op de gastenlijst.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren