Pokémon-film trekt meer bezoekers dan Avengers

Door ANP, vrijdag 10 mei 2019 09:24, bron: ANP

AMSTERDAM - De Pokémon-film Detective Pikachu heeft op de eerste dag van zijn release de wereldwijde megahit Avengers: Endgame van de eerste plaats van best bezochte films in Nederland gestoten. De film, gebaseerd op de populaire Japanse digitale game, trok op donderdagavond bijna 40.000 bezoekers.

Dat blijkt uit de vrijdag gepubliceerde cijfers van de Nederlandse bioscopen. Avengers: Endgame trok donderdagavond minder bezoekers. Toch heeft de 22e Marvelfilm, die de afgelopen weken over de hele wereld tientallen bezoekrecords brak, niets te klagen. In totaal zagen al bijna een miljoen mensen de opvolger van eveneens megahit Infinity War.

Een opvallende derde plek is er voor de Nederlandse romantische feelgoodkomedie Singel 39, waarin succesvolle dertiger Monique (Lies Visschedijk) van slag raakt als zij een aantrekkelijke homo (Waldemar Torenstra) als huisgenoot krijgt. De film is geschreven door Eddy Terstall en geregisseerd door Frank Krom.

Ook de Baantjer-film, een ‘origin story’ die vertelt hoe de jonge rechercheur De Cock in de jaren 80 van het gereformeerde Urk naar het rauwe Amsterdam afreisde, doet het nog steeds goed. De film met eveneens Waldemar Torenstra in de hoofdrol bekleedt momenteel de vijfde plek in de bezoekerslijst.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren