logo songteksten.net

Victoria's Secret stopt met shows op tv

COLUMBUS - Victoria’s Secret stopt met de bekende lingerieshows. Dat heeft topman Les Wexner laten weten aan het personeel. De shows worden op de Amerikaanse tv uitgezonden, maar de kijkcijfers zijn het laatste jaar ingezakt.

In een mail aan het personeel van L Brands, het moederbedrijf van Victoria’s Secret, schrijft Wexner dat de tv-shows “achterhaald” zijn. Het lingeriemerk zint nu op andere manieren om de collecties te showen, bijvoorbeeld op internet. "De modewereld verandert steeds. We moeten evolueren en veranderen om te groeien", schrijft hij. "Voor de toekomst geloven we niet dat televisie de juiste vorm is. Vanaf 2019 richten we ons op het ontwikkelen van spannende en dynamische content in een nieuw soort evenement."

Sinds 1995 werden de shows op televisie uitgezonden. Beroemde modellen als Heidi Klum, Miranda Kerr en Gisele Bündchen waren in de shows te zien. Ook Nederlandse modellen deden eraan mee. Doutzen Kroes is de bekendste, maar ook Romee Strijd en Sanne Vloet mochten zich Angel noemen.

Zwaar weer

Victoria’s Secret zit momenteel in zwaar weer. In Amerika moet het 53 winkels sluiten. Volgens financieel persbureau Bloomberg heeft het lingeriemerk steeds meer te maken met flinke concurrentie, bijvoorbeeld van de nieuwe lingerielijn van Rhianna.

Ook met de veelbesproken tv-shows gaat het niet goed. Nadat de evenementen in Amerika bij CBS hoge kijkcijfers oogstten, is de verhuizing naar ABC Victoria’s Secret niet goed bekomen. Naar de editie van 2018 keken 3,3 miljoen mensen. Bij CBS waren aantallen van 5 miljoen normaal. Daarnaast lagen de shows onder vuur omdat de nadruk te veel zou liggen op de lichamen van veelal witte en slanke vrouwen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren