logo songteksten.net

Sophie de Buisonjé officieel moeder Céla-Lynn

AMSTERDAM - De Moederdag van Sophie de Buisonjé had waarschijnlijk niet beter gekund. De vrouw van Xander de Buisonjé is eindelijk officieel moeder van hun dochtertje Céla-Lynn. Het meisje kwam op 28 januari 2017 ter wereld via een Amerikaanse draagmoeder, maar het adoptieproces duurde eindeloos.

"Gelukkig heeft dit adoptieproces, wat ruim 2 jaar geduurd heeft, mij nooit in de weg gestaan", schrijft Sophie nu. "Ik heb het als een formaliteit gezien en mij gevoelsmatig altijd de moeder gevoeld van Céla-Lynn. . . Toch moest ik wel een traantje wegpinken toen ik de brief met het verlossende antwoord las." Dat ze het bericht juist rond Moederdag ontving, noemt Sophie "bizar".

De keuze voor een draagmoeder was destijds van medische aard: bij Sophie werd in 2013 een semi-goedaardige tumor uit haar buikholte verwijderd. Een zwangerschap kon de kans dat de tumor terug zou komen vergroten.

Rollercoaster

Ze is ontzettend blij met haar kind, maar als het aan Sophie ligt blijft anderen dit adoptieproces bespaard. Ze vindt het hoog tijd dat de voorwaarden die worden gesteld aan het draagmoederschap worden aangepast, zegt ze, "zodat de rollercoaster waarin wij gezeten hebben anderen bespaard blijft". Ze vindt het bovendien "cru" dat ze als biologische moeder het kind moet adopteren.

Tot de regels zijn veranderd, hoopt Sophie met haar persoonlijke verhaal anderen te kunnen helpen. "Zolang de huidige wetgeving niet is aangepast is goede informatievoorziening in deze context essentieel. Mocht ik daar, vanuit mijn persoonlijke verhaal, een steentje aan kunnen bijdragen dan weten jullie mij te vinden."

Xander en Sophie hebben samen nog een zoon, Dex (9).

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren