logo songteksten.net

Sterfdag Michael Jackson wereldwijd herdacht

(Novum) - Wereldwijd staan fans van Michael Jackson zaterdag stil bij de dood van hun idool. Jackson stierf die dag precies twee jaar geleden op 50-jarige leeftijd aan een overdosis medicijnen. Ook de Nederlandse fans besteden aandacht aan de tweede verjaardag van het overlijden van de King of Pop.

Bij Jacksons landgoed Neverland worden zaterdag tientallen rode rozen vanuit een helikopter over het gebied uitgestrooid. Jermaine Jackson herdacht zijn broer vrijdagavond al. Tijdens een optreden in het kader van een filmfestival in Toronto stond Jermaine stil bij Michael door een aantal van diens grootste hits te zingen.

Terwijl Amerika nog sliep, legden fans in Nederland bij het standbeeld van Jackson in Best al bloemen of staken er een kaarsje aan. "Mensen komen hier regelmatig met bloemen, maar vandaag is het toch veel meer. Het beeld hangt al helemaal vol", vertelt een medewerker van de lokale McDonald's.

Het elf meter hoge standbeeld van de King of Pop, deel van het decor tijdens Jacksons HIStory-tournee, staat al jaren op de parkeerplaats van de fastfoodketen in Best. "De hele dag al staan er mensen bij het beeld", aldus de medewerker.

Ook Mark Wittenberg, voorzitter van de Nederlandse Michael Jackson-fanclub, reist zaterdag af naar Best. "Het is voor mij de eerste keer dat ik in Nederland ben op de sterfdag van Michael. Vlak na zijn dood ben ik naar de Verenigde Staten gegaan, ook vorig jaar was ik daar." Voor Wittenberg is 25 juni 'een vreemde dag'. "Toen ik vanochtend wakker werd, moest ik meteen aan Michael denken. Ik heb zelfs over hem gedroomd, heel bizar."

De fanclub heeft dit jaar geen herdenkingsevenement georganiseerd, maar wil dat volgend jaar wel doen. "Ik merk toch dat daar veel behoefte aan is", zegt Wittenberg. Eind mei organiseerde de fanclub een speciale dag voor fans. Daarvoor kwam Michaels neefje Dealz over naar Nederland. "Wij vierden liever feest op een andere dag dan Michaels sterfdag."

Michael Jackson stierf twee jaar geleden na een overdosis propofol. De King of Pop kreeg het verdovende middel toegediend door zijn lijfarts, Conrad Murray. Murray wordt verdacht van dood door schuld, zijn proces loopt nog steeds. Jackson stond aan de vooravond van een grootse comeback, hij zou in de zomer en het najaar van 2009 vijftig concerten verzorgen in Londen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren