Anita Witzier: honden soms leuker dan mensen

Door ANP, zaterdag 18 mei 2019 10:16, bron: ANP

AMSTERDAM - Hoewel Anita Witzier als kind in haar bil is gebeten door een herder, is ze tegenwoordig groot liefhebber van honden. "Ik ga niet naar tentoonstellingen of zo, maar ik vind ze leuker dan katten. En soms leuker dan mensen", zegt de presentatrice in De Telegraaf-bijlage Vrouw.

Honden hebben volgens Anita veel mooie kwaliteiten. "Ze hebben geen dubbele agenda, what you see is what you get. En ze praten niet terug, zo handig! Je kunt alles aan ze kwijt, ze vertellen het niet door. Als je verdrietig bent, komen ze je troosten."

De presentatrice geniet dan ook erg van haar 9-jarige boxer Ollie. "We hebben er zelfs meerdere goede vrienden aan overgehouden. En ik ken inmiddels de omgeving als mijn broekzak: elk straatje, paadje, alternatieve routes. Ik kan altijd andere mensen de weg wijzen, dat is leuk."

Hoewel Witzier graag met viervoeters optrekt, zou ze niet snel een televisieprogramma over honden maken. "Straks wordt het net als met kinderen, dat kan ik helemaal niet. Voor 'Anita wordt opgenomen' moest ik eens in een kinderziekenhuis met een meisje spelen. Ik zag de cameraman langzaam omvallen van het lachen, zo ongemakkelijk ging dat. Het kindje reageerde op helemaal niets van wat ik deed."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren