4,4 miljoen kijkers voor finale songfestival

Door ANP, zondag 19 mei 2019 07:50, bron: ANP

HILVERSUM - De finale van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv heeft zaterdagavond 4.409.000 Nederlandse kijkers getrokken. De 64e editie van Eurovisiesongfestival werd gewonnen door Duncan Laurence met het liedje Arcade.

De vier uur durende show was daarmee veruit het best bekeken programma van de avond, zo blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO). Op de tweede plek in de kijkcijferlijst eindigde Op weg naar het Eurovisie Songfestival, waarin voorafgaand aan de finale met BN'ers vooruit werd geblikt op de ontknoping van het liedjesfestijn. Daarnaar keken 1,9 miljoen Nederlanders.

Vorig jaar, toen Waylon namens Nederland meedeed met het nummer Outlaw In Em, trok de finale iets meer dan drie miljoen Nederlandse kijkers. In 2017 keken 4 miljoen Nederlanders naar de finale met OG3NE, dat toen als elfde eindigde. In 2016 keken 4,2 miljoen Nederlanders naar de finale met Douwe Bob. Ook hij belandde op de elfde plek.

Sinds 2002 is de best bekeken songfestivalfinale die van 2014, toen Waylon en Ilse DeLange meededen als The Common Linnets en op de tweede plek eindigden. Die finale trok destijds 5.149.000 kijkers en is nog steeds de best bekeken songfestivaluitzending van deze eeuw.

Ook de editie in 2013, toen Anouk ons land vertegenwoordigde, staat nog hoog in de ranglijsten met 4,9 miljoen kijkers tijdens de finale.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren