Hart van NL en Boulevard in teken van Duncan

Door ANP, zondag 19 mei 2019 13:29, views: 29, bron: ANP

AMSTERDAM - Naast Pauw staan de televisieprogramma's Hart van Nederland, Shownieuws en RTL Boulevard zondagavond helemaal in het teken van Duncan Laurence, die het Eurovisiesongfestival zaterdagavond won in Tel Aviv.

Hart van Nederland (SBS6, 22.30 uur) besteedt onder meer aandacht aan de aankomst van de songfestivalwinnaar in Nederland, het feest in zijn woonplaats en de strijd tussen de Nederlandse steden die het festival volgend jaar willen organiseren. De uitzending van Hart van Nederland gaat over in Shownieuws die ook alle zendtijd opoffert aan de songfestivaloverwinning.

RTL Boulevard (RTL4, 18.30 uur) kondigt een special aan die wordt gepresenteerd door Beau van Erven Dorens en Rick Brandsteder. Te gast zijn voormalig songfestivaldeelnemers Ruth Jacott en Gerard Joling en Ruud de Wild die dit jaar een van de juryleden was namens Nederland. Verslaggever Aran Bade levert bijdragen uit Tel Aviv. De uitzending bevat reacties van Ilse DeLange, familie en vrienden, beelden van de persconferentie die Duncan Laurence geeft op Schiphol en reacties van BN'ers op de winst.

Zelf is Duncan Laurence zondagavond (22.20 uur) te gast in een ingelaste songfestivaluitzending van Pauw op NPO 1. Niet alleen Duncan zit aan tafel, ook zijn hele team, onder wie Ilse DeLange, komt mee. Jeroen Pauw blikt met commentatoren Cornald Maas en Jan Smit en verschillende oud-deelnemers terug op het Eurovisiesongfestival. Zangeres van Teach-In Getty Kaspers is er ook. Zij won in 1975 het Eurovisiesongfestival namens Nederland met het nummer Ding-a-Dong.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren