Rijksmuseum met pop-up-paviljoen op Zwarte Cross

Door ANP, maandag 20 mei 2019 12:06, bron: ANP

LICHTENVOORDE - Het Rijksmuseum gaat opnieuw naar de Zwarte Cross. Bezoekers van het grootste festival van Nederland kunnen in een pop-up-paviljoen lessen volgen in schilderen en etsen onder begeleiding van Rijksmuseumdocenten, maakte het museum maandag bekend.

De amateurkunstenaars werken in de stijl van Rembrandt van Rijn, die dit jaar precies 350 jaar geleden overleed. Uit alle gemaakte kunstwerken kiest een expert de meest spraakmakende exemplaren. Die worden tentoongesteld in het paviljoen.

"Kijken naar kunst is mooi, het zelf maken is misschien nog wel mooier. Creativiteit verbindt, je krijgt er goeie zin van en het heeft zelfs de kracht de wereld een stukje beter te maken", zegt festivaldirectrice Tante Rikie over het project, dat geïnspireerd is op de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt die in de zomermaanden in het Amsterdamse museum te zien is.

In 2017 kwamen bezoekers ook al in aanraking met Hollandse meesters. Behalve schilder- en tekenlessen werd het festival toen aangekleed met reproducties van schilderijen uit het Rijksmuseum.

Zwarte Cross vindt dit jaar van 18 juli tot en met 21 juli plaats.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren