logo songteksten.net

Einduitslag Eurovisiesongfestival gewijzigd

GENÈVE - De einduitslag van het Eurovisiesongfestival is veranderd. De jury van Wit-Rusland heeft namelijk een fout gemaakt bij het uitdelen van de punten zaterdag. Organisatie EBU deelde woensdag de aangepaste uitslag.

Wit-Rusland heeft per ongeluk de verkeerde punten aan de verkeerde landen gegeven. Zo kreeg bijvoorbeeld Israël de felbegeerde 'douze points', maar hadden die twaalf punten eigenlijk naar Malta moeten gaan.

De eindstand ziet er nu voor veel landen anders uit. De top vier blijft ongewijzigd, wel heeft winnaar Duncan Laurence 6 punten meer gekregen waardoor Nederland nu met 498 punten is geëindigd. Zweden staat nu op nummer vijf in de lijst van 26 deelnemers. Noorwegen, oorspronkelijk vijfde, moet het nu met een zesde plek doen.

Nieuw overzicht

Cyprus en Malta zijn twee plekken omhoog geschoten, respectievelijk naar 13 en 14. Wit-Rusland (nu 23), San Marino (19), Albanië (17) en Noord-Macedonië (7) stegen een plek. Slovenië (15) en Frankrijk (16) stonden eerst twee plekken hoger. Ook Duitsland (nu 25), Estland (20) en Servië (18) staan in het nieuwe overzicht één plaats lager.

De EBU betreurt dat dit is gebeurd. "We onderzoeken de huidige processen om ervoor te zorgen dat dit niet nog een keer kan gebeuren."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren