Theatervoorstelling over vlucht uit Vietnam

Door ANP, donderdag 23 mei 2019 07:11, bron: ANP

AMSTERDAM - Acteurs Charlotte Ha, Anne Fleur du Pre, David van den Tempel en Robin van den Heuvel gaan de hoofdrollen spelen in de nieuwe muziektheatervoorstelling Vietnam. De voorstelling gaat over de vlucht van de familie Vu uit Vietnam, na de Vietnamoorlog.

Producent Homemade Productions, bekend van de voorstellingen Afblijven, Razend, Spijt, Fataal en De brief voor de koning, kondigde donderdag de Vietnamvoorstelling aan. Mark Kuypers schrijft de muziek van Vietnam. Dick van den Heuvel is zowel de schrijver als de regisseur van de voorstelling, die vanaf 10 januari tot eind april 2020 langs 44 theaters reist.

De voorstelling is gebaseerd op het boek Vietnam Uitgevlucht, waarin Minh Vu beschrijft hoe hij als kind met zijn vader en moeder met een boot hun land ontvlucht en op zee wordt opgepikt door een Nederlands koopvaardijschip, dat het gezin meeneemt naar Nederland.

Theaterimpresario Ruud de Graaf bracht het boek onder de aandacht van Dick van den Heuvel. Samen gingen ze naar Vietnam om de plekken te zien waar het verhaal zich afspeelt en om te constateren dat het land de oorlogsgeschiedenis nog niet van zich af heeft kunnen schudden. De Graaf: “Als er iets relevant is in onze samenleving dan is het wel de vluchtelingenproblematiek. Deze voorstelling is geen geschiedenislesje, maar confronteert ons met een verhaal van toen maar ook met de situatie van vandaag.”
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten