Duncan Laurence voert ook Single Top 100 aan

Door ANP, vrijdag 24 mei 2019 15:16, bron: ANP

AMSTELVEEN - Duncan Laurence voert deze week niet alleen de Top 40 aan, maar is ook de koning van de Single Top 100. Arcade, waarmee Duncan zaterdag het Eurovisiesongfestival won, blijft de concurrentie ver voor. Het nummer staat al elf weken in de lijst, maar bereikt nu pas de eerste positie.

Duncan kwam half maart na de presentatie van Arcade als de songfestivalinzending op de tiende plek binnen in de Single Top 100. Vorige week stond Arcade nog op de zevende plek.

Sinds Duncan zaterdag de 64e editie van het Eurovisiesongfestival won, gaat Arcade als een speer. Het nummer werd in de eerste 24 uur na de finale van het liedjesfestijn in Tel Aviv dik 1,2 miljoen keer via Spotify gestreamd in Nederland. Nooit eerder werd een liedje in ons land zo massaal beluisterd, meldde het bedrijf. Arcade was afgelopen week bovendien een van de meest gedraaide nummers op de Nederlandse radio.

Duncan verstoot Ed Sheeran en Justin Bieber van de troon. Hun samenwerking I Don't Care, die vorige week vanuit het niets op 1 stond, zakt naar de tweede plek. Ook Lil Nas X moet een plek in leveren, hij zakt met Old Town Road naar de derde plek.

Singles Top 10 week 21

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Single Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (7). Duncan Laurence - Arcade

2. (1) Ed Sheeran & Justin Bieber - I Don't Care

3. (2) Lil Nas X - Old Town Road

4. (4) Marco Borsato, Armin van Buuren & Davina Michelle - Hoe het danst

5. (-) Frenna feat. Chivv - Give Dem

6. (3) Lil' Kleine - Dichterbij je

7. (5) Sevn Alias - Herres

8. (8) Avicii feat. Aloe Blacc - SOS

9. (6) Snelle & Frenna - Plankgas

10. (9) Mabel - Don't Call Me Up
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren