logo songteksten.net

Stef Bos en Brainpower in pinksterviering

HILVERSUM - Zanger Stef Bos en rapper Brainpower doen mee met de 'grootste pinksterviering van Nederland'. Dat is een initiatief van het KRO-NCRV-programma Met hart en ziel & de Protestantse Kerk in Nederland en wordt met Pinksteren uitgezonden op NPO 2.

Het thema van de viering is Verstaan wij elkaar? Bij de viering in de Broerekerk in Bolsward, waarvan de opnames zaterdag zijn, brengen kerkleden van de Veenkerk in Amersfoort een rap ten gehore die zij samen met Brainpower schreven. "We verstaan elkaar pas echt als we openstaan voor de ander. En dan niet alleen de leuke, mooie dingen vatten maar ook de pijn en het verdriet, zodat we samen als mensheid vooruit kunnen", aldus de rapper.

Stef Bos maakte ondertussen een moderne bewerking van het lied Geest van Hierboven. "Wat mij opviel is dat de tekst gaat over wat er van boven naar beneden gebeurt. Ik besloot te ‘antwoorden’ met wat ik van beneden naar boven zou willen zeggen." Hij zingt het lied samen met het jongerenkoor van de protestantse gemeente Houten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren