logo songteksten.net

Johnsons: geen reden voor moord Ivana

MIAMI - Alexander en Luna Johnson houden vol: ze zijn onschuldig. Voor het eerst sinds de dood van de Nederlandse Ivana Smit - het destijds 18-jarige model werd in december 2017 dood gevonden na een val van het balkon van de Johnsons in Kuala Lumpur - vertellen de twee zaterdag in een interview met het AD wat er volgens hen die avond is gebeurd. "Waarom zou iemand een lichaam van het balkon gooien om een overdosis te maskeren?"

Dat Alexander, 46, en Luna, 32, die bewuste avond seks hebben gehad met het model ontkennen de twee niet. Dat deden ze vaker, en volgens hen tot genoegen van Ivana. "Dat wij soms seks hebben met een vrouw erbij is misschien niet de sociale norm, maar er is niets strafbaars gebeurd", zegt Alexander. "Het verlangen was wederzijds."

Als bewijs toont hij verschillende appjes, waarin Ivana aangaf hoe ze uitkeek naar een ontmoeting met het stel. "Klinkt dat als een vrouw die we aan de haren in deze relatie moeten slepen?", zegt Alexander. Luna: "Ze was graag bij ons. Het klikte."

Schoonmaakster

De ochtend van 7 december werd Ivana gevonden onder het balkon van de Johnsons. Zij had drugs gebruikt, terwijl Luna en Alexander naar eigen zeggen alleen "heel veel" drank op hadden. Dat een van de twee drugstests ook bij hen positief uitsloeg, kunnen ze niet verklaren.

Tijdens de rechtszaak bleek dat Luna vanuit het politiebureau een schoonmaakster opdracht had gegeven het appartement schoon te maken. Dat ze kon bellen kwam doordat ze geen verdachten, maar getuigen waren, verklaart ze. Alexander legt de reden van het telefoontje uit: "Onze dochter Zoey heeft jarenlang bij ons op de kamer geslapen. Daar kwam ze vaak. Luna, Ivana en ik hadden uren seks met elkaar gehad. Man, overal lagen seksspeeltjes en lingerie. Je wilt niet dat je dochtertje dat ziet."

Rechtszaak

Alexander en Luna hebben begrip voor het verdriet van de familie, maar het stel is klaar met de "heksenjacht" die volgens hen plaatsvindt. "De familie Smit heeft een enorm verlies geleden, maar er is geen greintje bewijs. Het zit in hun hoofd. Al zouden we een video laten zien dat Ivana springt, dan nog verandert de familie niet van gedachte."

Stoppen de aantijgingen aan hun adres niet, dan starten Alexander en Luna een rechtszaak, zo vertelden ze vrijdag in dezelfde krant. "De familie Smit heeft met de dood van Ivana een onvoorstelbaar groot verlies geleden", zei Alexander. "Een procedure tegen hen is het laatste wat wij willen, maar welke keuze hebben we nog dan naar de rechter te stappen als dit zo doorgaat? Ze willen dat heel de wereld ons aanvalt."

Volgens de familie Smit is het interview met de Johnsons "geen weerwoord waardig". De oom van Ivana, Fred Agenjo, zegt tegen het AD dat de Johnsons met het interview hebben gewacht tot ze "exact wisten wat er aan bewijsmateriaal en verklaringen lag", en heeft het stel hun uitspraken daarop gebaseerd.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren