logo songteksten.net

Noortje duikt in repertoire Bowie voor Lazarus

AMSTERDAM - Noortje Herlaar wil zich voor haar rol in de musical Lazarus, het laatste werk van David Bowie, onderdompelen in zijn muziek. "Voor de rol hoeft het misschien niet eens, maar ik voel dat ik het verplicht ben aan Bowie en de voorstelling", zegt de actrice, die Elly speelt in de productie, in de Volkskrant.

Noortje is naar eigen zeggen nog een jonge fan van de in 2016 overleden zanger. "Ik heb nog veel in te halen, maar desondanks was dit 'een meer dan felbegeerde rol'."

De actrice zong voor haar auditie Bowies hits Absolute Beginners en Changes, nummers die Elly ten gehore brengt in Lazarus. "Het Bowierepertoire ligt mij goed", zegt ze. "Al is het natuurlijk heel wat anders dan mensen van mij gewend zijn. Dit is weird en ongepolijst, alsof je een reis maakt door het hoofd van David Bowie, verzorgd door Ivo van Hove en Jan Versweyveld. Alsof je zo even in een geniale geest mag kruipen."

Lazarus is vanaf oktober te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Naast Noortje hebben ook Gijs Naber en Pieter Embrechts een rol.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren