logo songteksten.net

Weduwe Sugar Lee Hooper staat op straat

(Novum) - De weduwe van Sugar Lee Hooper is wanhopig op zoek naar woonruimte. Andrea van der Toorn liet zich na de dood van haar vrouw opnemen in een psychiatrische kliniek, maar is inmiddels genezen verklaard. Ze zou graag naar Scheveningen verkassen, waar ze samen met Sugar Lee woonde. De gemeente Den Haag wil echter geen urgentieverklaring verlenen.

"Als ik een arm of een been zou missen, had ik recht op urgentie gehad, maar mensen met een psychisch probleem worden altijd aan de kant geschoven", vertelt Andrea aan De Telegraaf. "Dat maak ik mijn hele leven al mee, want ik heb borderline."

De instelling waar Andrea nu nog verblijft, kost zeshonderd euro per dag. "Ik kom rond van 850 euro per maand en daarvan kan ik ook best de huur betalen. Dan is het toch helemaal van belang dat ik zo snel mogelijk een eigen onderkomen heb", vindt ze. "Dat is een stuk goedkoper voor de belastingbetaler."

Sugar Lee Hooper overleed vorig jaar in april op 62-jarige leeftijd. De zangeres kreeg tijdens een operatie een hartstilstand en raakte in coma, waarna ze niet meer ontwaakte.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren