Muziek Borsato in de lift na Kuip-concerten

Door ANP, vrijdag 7 juni 2019 15:02, views: 13, bron: ANP

AMSTELVEEN - Marco Borsato is na bijna anderhalf jaar afwezigheid terug in de top tien van de Album Top 100. Zijn laatste plaat Thuis zit weer in de lift na de stadionconcerten in De Kuip van afgelopen week.

Thuis stijgt onder invloed van de shows deze week van 48 naar 7. De laatste keer dat het album zo hoog stond was in december 2017 toen het op randje van de top 3 bungelde.

Aan de top maakt Rammstein na twee weken plaats voor Billie Eilish, die daarmee terugkeert op de nummer 1-positie. De Amerikaanse zangeres stond de afgelopen vijf weken op twee en gaat dankzij haar terugkeer aan de top voor de vijfde week aan de leiding met When We All Fall Asleep, Where Do We Go.

The Kik weet ondertussen voor het eerst in de geschiedenis van de band de top tien te bereiken. Dat lukt na vijf mislukte pogingen wel met de plaat Boudewijn de Groot's Voor de Overlevenden & Picknick Live, een registratie van The Kiks theatershow waarin ze De Groots klassieke albums Voor de Overlevenden uit 1966 en Picknick uit 1968 integraal speelden.

Album Top 10 week 23

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, album o.b.v. Single Album 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (2) Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go

2. (3) Kevin - Vrij

3. (4) Snelle - Beetje bij beetje

4. (5) Frenna - Francis

5. (1) Rammstein - Rammstein

6. (6) Dopebwoy - Forever Lit

7. (48) Marco Borsato - Thuis

8. (-) The Kik - Boudewijn de Groot's voor de Overlevenden & Picknick Live

9. (7) Lil Kleine - Alleen

10. (-) Jebroer - Jebroer 4 Life
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren