‘Elton neemt alleen afscheid van grote shows’

Door ANP, zaterdag 8 juni 2019 09:06, views: 6, bron: ANP

AMSTERDAM - Elton John is dan misschien bezig met zijn afscheidstournee, maar dat de zanger ook daadwerkelijk nooit meer het podium beklimt is uitgesloten. Dat zegt althans superfan Arjen Buikstra. “Ik denk dat hij nu alleen afscheid neemt van de grote wereldtournees, maar hij zal vast sporadisch nog optreden”, zegt Arjen tegen BuzzE.

De fan gokt dan ook niet dat hij zelf echt vaarwel hoeft te zeggen tegen zijn idool. “Ik denk dat er nog genoeg mogelijkheden gaan zijn”, zegt Arjen, die schat in totaal rond de zestig concerten te hebben bijgewoond.

Ook zaterdag en op 17 juni is hij van de partij. Dan strijkt de 72-jarige Brit met zijn Farewell Yellow Brick Road-toer neer in de Amsterdamse Ziggo Dome. “Natuurlijk ben ik daarbij. Ik was een paar weken geleden ook al in Oberhausen, prachtig.”

Backstage

Arjen heeft Elton ook drie keer ontmoet. De eerste keer was in 1997 toen hij in vier weken tijd bij tien shows in Amerika aanwezig was. “Ik had vrij goede plaatsen, dus hij zag me steeds. Toen werd ik uitgenodigd om backstage te komen.”

Hoewel hij van tevoren allerlei vragen had bedacht voor zijn idool, was hij deze allemaal vergeten toen hij oog in oog stond met Elton. “We hebben dertig minuten over voetbal gepraat”, zegt Arjen, die ook in 2013 en 2017 achter de schermen mocht langskomen, lachend.

Gebrek aan belangstelling

Toch deelt niet iedereen zijn enthousiasme voor de muziek van Elton. In het buitenland heeft de Brit talloze nummer 1-hits, maar in Nederland wist hij solo of in duet slechts vier keer die positie te behalen. In het verleden zijn zelfs shows afgezegd wegens gebrek aan belangstelling.

Waar dat precies aan ligt, weet Arjen niet. “Misschien komt dat toch door dat clowneske met die glitters, grote brillen en hoeden. In Nederland denken we toch snel: doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Dat excentrieke is misschien iets té, maar ik gok ook maar wat.”

Zelf krijgt Arjen in ieder geval geen genoeg van zijn ‘rocketman’. “Hij is nog steeds een echte rasperformer en zijn muziek blijft prachtig.”
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren