Jon Stewart bijna in tranen om hulpverleners

Door ANP, woensdag 12 juni 2019 03:54, bron: ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse komiek Jon Stewart, die velen kennen van de Amerikaanse Daily Show, heeft zich van zijn meest emotionele kant laten zien. In een speech beschuldigende hij het Amerikaanse Congres ervan geen oog te hebben voor de hulpverleners die gezondheidsproblemen opliepen tijdens de terroristische aanslagen van 11 september in 2001. Dit meldt People.

Bijna in tranen hield Stewart een fel betoog om fondsen ter beschikking te stellen voor de hulpverleners die ziek zijn geworden door giftige stoffen. Met dat geld zouden zij hun medische kosten kunnen betalen. Veel hulpverleners kregen kanker waarbij een link wordt gelegd met de aanslagen. Stewart maakt zich al sinds die tijd hard voor het lot van deze slachtoffers.

"Geen enkele Amerikaan in dit land mag financieel geruïneerd raken vanwege z'n gezondheid", zei Stewart, die veel bijval kreeg van de hulpverleners achter hem in de zaal. "Ziek en stervend zijn ze hier naartoe gekomen om te spreken. Tegen niemand. Een schande.".

Er bestaat momenteel wel een fonds voor de slachtoffers van de aanslagen, maar dat geld dreigt veel eerder dan verwacht op te raken, omdat er steeds vaker een beroep op het fonds wordt gedaan.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren