logo songteksten.net

‘Coach’ Patty geniet van Expeditie Schoonmoeder

AMSTERDAM - Voor Patty Brard past de rol als coach in het nieuwe TLC-programma Expeditie Schoonmoeder als een jas. “Het is natuurlijk met mijn kennis, ervaringen, levenservaring en op mijn leeftijd makkelijker om van bovenaf te kijken wat een situatie allemaal behelst”, zegt de 64-jarige presentatrice voor de camera van het ANP.

In Expeditie Schoonmoeder, dat vanaf donderdag te zien is bij TLC, vertrekken vier gebrouilleerde schoonmoeders en -dochters/zonen naar een onbewoond eiland om hun problemen op te lossen. Patty coacht ze hierbij. “De essentie van het hele verhaal is eigenlijk: van ruzie word je niet gelukkig. Ruzie is niet nodig. Je moet een manier vinden om met elkaar om te gaan in plaats van ruzie te maken.”

De verhalen van de kandidaten maakten diepe indruk op de presentatrice. “Wat ik heel schrijnend vond was dat een van de kandidaten al jaren geen contact meer had met haar schoonmoeder. Die had daardoor haar kleinkinderen nog nooit gezien.”

Human interest

Hoewel dergelijke verhalen pijnlijk zijn, is programma’s maken over échte mensen iets wat Patty graag doet. “Ik ben erg dol op programma’s over gewone mensen en de dagelijkse dingen in het leven. De bonjes met de buren, de 'jeetje wat heb jij nou aan', en hoe komt nou die ruzie met je schoonmoeder?”

In de toekomst wil de presentatrice, die onlangs een contract van vier jaar bij Talpa tekende, ook human interest-programma’s blijven maken. Wel combineert ze dat graag met andere shows. “Ik hou van lekker lol trappen bij Goor en Jandino, gekke dingen doen en spelletjes, maar ik ben ook gewoon heel erg blij met mijn rol als showbizzdeskundige”, zegt ze. “Maar ik zou niet kunnen leven als ik geen programma’s meer zou mogen maken zoals bijvoorbeeld Expeditie Schoonmoeder. Dan zou ik me niet meer compleet voelen.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren