Hannah Hoekstra in race voor Theo d'Or

Door ANP, donderdag 13 juni 2019 09:42, bron: ANP

AMSTERDAM - Hannah Hoekstra is een van de genomineerden voor toneelprijs Theo d'Or voor beste vrouwelijke hoofdrolspeelster. Ze maakt kans met haar rol van Emma in People, Places & Things, heeft organisator VSCD donderdag bekendgemaakt.

Hoekstra neemt het op tegen Hanne Arendzen (Hedwig Marga de Fontayne in Van de koele meren des doods), Kristien De Proost (Bojana in All Inclusive) en Astrid van Eck (Petruchio in Het temmen van de feeks).

Voor de mannelijke tegenhanger, de Louis d'Or, zijn dit jaar slechts twee genomineerden: Ramsey Nasr voor zijn rol van Jude in Een klein leven en Joris Smit voor zijn vertolking van Jan K. in De wereld volgens John. Nasr won de prijs al eens in 2015. De Louis d'Or en de Theo d'Or zijn de belangrijkste acteerprijzen van Nederland.

Bijrollen

De nominaties voor de prijzen voor de beste bijrollen, de Colombina bij de vrouwen en de Arlecchino bij de mannen, staan op naam van Joy Delima (Naomi Polat in Onze straat), Rosa van Leeuwen (Honey in WIe is er bang voor Virginia Woolf?), Ariane Schluter (moeder en therapeut in People, Places & Things), Mark Kraan (Sam in Cinema), Phi Nguyen (Huy in Alles van waarde) en Bram Suijker (kleinzoon Bas in We zijn hier voor Robbie).

De prijzen worden op 15 september uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater. Het gala is de jaarlijkse afsluiting van het Nederlands Theater Festival dat dit jaar van 5 tot 15 september plaatsheeft in Amsterdam.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren