BN'ers doen mee met Nacht van de Vluchteling

Door ANP, zondag 16 juni 2019 10:35, bron: ANP

DEN HAAG - Een groot aantal deelnemers van de Nacht van de Vluchteling heeft zondagochtend hun nachtelijke wandeltocht voltooid. Onder de wandelaars was onder anderen de Haagse burgemeester Pauline Krikke. In Amsterdam gaf burgemeester Femke Halsema het startschot voor de 40 kilometer. Johnny de Mol en Waldemar Torenstra schoten de deelnemers aan de 10 en 20 kilometer weg.

De deelnemers kwamen in Den Haag, Haarlem, Amersfoort en Arnhem over de finish. Ze gingen rond middernacht van start in respectievelijk Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Nijmegen voor een tocht van 40 kilometer. Rotterdam en Amsterdam hadden ook routes van 10 en 20 kilometer. In Amersfoort reikte rapper Diggy Dex medailles uit aan de gefinishte deelnemers.

Art Rooijakkers gaf zaterdagavond in Utrecht het startschot. De 42-jarige presentator en ambassadeur van de stichting liep zelf niet mee. Hij zet zich al sinds jaar en dag in voor de 40 kilometer lange sponsorloop, maar moest nu verstek laten gaan vanwege zijn nieuwe talkshow. Zomer met Art trapt op 17 juni af.

Er deed dit keer een recordaantal van ruim 5600 wandelaars mee aan de speciale tocht over 40 kilometer waarmee geld werd ingezameld voor vluchtelingen. Volgens een woordvoerder van de organisatie zijn er dit jaar weinig uitvallers omdat het in de nacht van zaterdag op zondag goed weer was om te lopen. De deelnemers hebben tot nu toe ruim 1,5 miljoen euro opgebracht. Tot eind augustus kan er nog gedoneerd worden.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten