'Marie Kondo gebruikt mijn opruimmethodes'

Door ANP, woensdag 19 juni 2019 04:02, bron: ANP

LOS ANGELES - Opruimgoeroe Marie Kondo verkocht wereldwijd miljoenen boeken waarin haar 'KonMari' methode uitgelegd wordt. Ook had ze een zeer succesvolle show op Netflix begin dit jaar, maar volgens Linda Koopersmith hanteert Kondo een methodiek die zij jaren geleden al hanteerde in haar boeken, YouTube videos en bij privé cliënten als Jennifer Lopez en Khloé Kardashian. Dit vertelde de organizer uit Beverly Hills aan TMZ.

"Ik vouw kleding al veel langer zo op, wat ook te zien is geweest in het tv-programma dat ik in de jaren '90 gepresenteerd heb op Style Network. Daarbij heb ik het ook beschreven in mijn boek Beverly Hills Organizer's Home Organizing Bible, dat in 2005 uitkwam. Ook was ik al veel eerder met YouTube videos, waar miljoenen mensen profijt van hebben gehad," aldus Linda.

Op de vraag wat Koopersmith nou precies verwacht van Kondo, antwoordt ze: "Ik hoef geen excuses van haar. Er is genoeg ruimte in ons vak voor iedereen, maar ik vind wel dat als je een bepaalde methode aanhangt, zoals deze vouwtechniek, dan moet je niet doen alsof je zelf het wiel hebt uitgevonden. Dat is niet netjes."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren