'Lieve Mona op 87-jarige leeftijd overleden'

Door ANP, woensdag 19 juni 2019 19:26, views: 10, bron: ANP

AMSTERDAM - Loek Kessels, bekend van haar rubriek Lieve Mona in weekblad Story, is woensdag overleden. Dat heeft haar dochter aan De Telegraaf gemeld. De schrijfster is 87 jaar geworden.

Loek Kessels maakte op 8 juni via Facebook bekend dat ze waarschijnlijk nog maar een week te leven had. “Ik wil niet zomaar ‘in de lucht’ verdwijnen zonder afscheid te nemen van al diegenen die me zo vaak een glimlach hebben bezorgd of een fijn gevoel van herkenning”, schrijft ze. Bij Loek Kessels werd in 2017 darmkanker geconstateerd.

De schrijfster maakte bijna 25 jaar de adviesrubriek Lieve Mona en werd een icoon. Ze beantwoordde in haar carrière duizenden brieven met persoonlijk vragen over relatieproblemen, gezondheidsklachten en groot en klein leed. In de tijd vóór sociale media voelden mensen zich door Mona gehoord en gesteund.

Marie Louise ‘Loek’ Kessels-Brandt werd op 10 maart 1932 geboren in Amsterdam. Haar vader overleed toen ze 17 jaar was, waarna haar moeder aan de drank raakte en haar mishandelde. Kessels moeder zou in de Tweede Wereldoorlog een dubbelspion zijn geweest. In het boek Een kusje op je ziel schreef Loek over haar moeilijke leven met een verslaafde moeder.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren