logo songteksten.net

Hannelore heeft meer rust na terugkeer radio

AMSTERDAM - Voor de voormalige nieuwslezeres Hannelore Zwitserlood is het eigenlijk wel prettig dat er aan haar klus bij 5 Uur Live een paar maanden geleden een eind kwam. De sidekick van 538-dj Frank Dane had door haar werkweken van zestig uur nauwelijks meer tijd voor haar man en twee dochters. "De rust in het gezin is weer teruggekeerd. Alles liep in de soep", blikt ze terug in De Telegraaf.

Hannelore, die in 2017 vertrok als nieuwslezeres bij de Coen en Sander Show om aan de slag te gaan bij het RTL-programma, kon haar televisiewerk lastig combineren met haar andere klussen als voice-over. "De planning was zo strikt dat er maar iets hoefde te gebeuren en het liep spaak. Mijn man Remko is toen minder gaan werken om de boel thuis op te vangen. Hij was om de week op vrijdag vrij. Dat gaf lucht, maar ik werkte ook nog een keer in het weekend door. Je voelt je schouders steeds meer omhoog gaan, en die gaan dus nooit meer omlaag. Ik kreeg een korter lontje tegenover de kinderen. Het was niet meer gezellig."

De nieuwsblokjes die de 43-jarige Hannelore presenteerde in 5 Uur Live werden na een seizoen geschrapt, maar dat kwam eigenlijk wel goed uit. "In eerste instantie was ik erg teleurgesteld, natuurlijk, maar later realiseerde ik mij dat het misschien beter was dat die keuze voor mij werd gemaakt. Dat heeft me weer andere leuke nieuwe dingen opgeleverd. Ik heb een boek geschreven over mijn radioavonturen en daarna werd ik ineens gebeld door 538-dj Frank Dane. Zo zie je maar..."

Nu is haar leven een stuk meer ontspannen en is ze als sidekick in de dagelijkse ochtendshow in haar element. "Ik heb een fantastisch jaar gehad bij de tv, maar zoals het nu is, is het veel fijner. Ik ben nu flexibel overdag. In principe ben ik om tien uur klaar met de radio. Mijn inspreekwerk kan ik over de dag verdelen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren