Openingsweekeinde Toy Story 4 breekt records

Door ANP, maandag 24 juni 2019 12:31, bron: ANP

LOS ANGELES - Sheriff Woody Pride en zijn astronautenmaatje Buzz Lightyear zijn nog steeds een hit. De vierde Toy Story-film, die dit weekeinde verscheen, bracht in het openingsweekeinde wereldwijd 238 miljoen dollar in het laatje. Daarmee schrijft Toy Story 4 het meest succesvolle openingsweekeinde van een animatiefilm op zijn naam.

Toy Story deed het vooral goed in Europa en Latijns-Amerika, meldt de BBC. In China en de Verenigde Staten ging het moeizamer. De verwachtingen in de Verenigde Staten waren hooggespannen, Toy Story 4 zou afstevenen op een recordopening van meer dan 140 miljoen dollar. Dat werd niet gehaald, de kaartverkoop bracht niet meer dan 118 miljoen dollar op.

De vierde film over de avonturen van het speelgoed van de jongen Andy draait nog lang niet overal. In de Nederlandse bioscopen zijn Woody en co vanaf woensdag weer te zien.

Toy Story 4 verschijnt 25 jaar na de eerste film over het levende speelgoed. Die vormde een mijlpaal in de filmgeschiedenis; het was de eerste avondvullende computer-geanimeerde speelfilm ooit. Toy Story 1, 2 en 3 brachten wereldwijd 2 miljard dollar op.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren