Kaarten 'Hanna van Hendrik' niet aan te slepen

Door ANP, maandag 24 juni 2019 15:01, views: 93, bron: ANP

ENSCHEDE - De kaarten voor de 'boerenvoorstelling' Hanna van Hendrik, sinds begin deze maand op Vliegveld Twente, zijn niet aan te slepen. Het publiek voor de uitvoering van de Twentse familiekroniek komt inmiddels ook uit andere streken en provincies, aldus het betrokken Senf Theaterpartners.

Voor twee van de 38 oorspronkelijk geplande uitvoeringen waren er maandag nog kaarten te koop. Inmiddels zijn er nog vijf extra voorstellingen op de agenda gezet. Er zijn 950 plaatsen per keer te vergeven voor het spektakel dat in en buiten een van de hangars ten tonele wordt gevoerd door professionals, amateurs en een heel stel echte koeien samen. Er komen heuse motoren en trekkers aan te pas. Het publiek moet zich twee keer verplaatsen, de laatste keer naar buiten.

Het stuk speelt zich voor een deel af tegen de achtergrond van de heftige boerenopstand die in 1971 in Tubbergen ontstond tegen de ruilverkaveling, maar vertelt ook het verhaal van een liefde en van een boerenweduwe die het hoofd boven water moet houden in een veranderende tijd. Tradities komen eveneens aan bod, zoals een wel zeer uitbundige boerenbruiloft. Er wordt veelal Twents gesproken, maar verreweg het meeste daarvan is voor iedereen prima te volgen.

Uitvoering

Initiatiefneemster Johanna ter Steege, die haar wortels in Twente heeft, en Huub Stapel spelen de twee titelrollen, te midden van een enorme groep medewerkers, onder wie Laus Steenbeeke, Max Laros en Jan Roerink. Regisseuse is Liesbeth Coltof, het script is geschreven door Bouke Oldenhof. De muziek is geschreven en wordt uitgevoerd door Her Majesty.

De extra voorstellingen zijn vanaf woensdag 24 juli.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren