Bijna 2 miljoen kijkers zien Maarten finishen

Door ANP, dinsdag 25 juni 2019 11:51, bron: ANP

HILVERSUM - Bijna 2 miljoen kijkers stemden maandagavond af op NPO 1 om Maarten van der Weijden te zien finishen. Daarnaast keken nog eens 58.000 kijkers naar de livestream van de NOS op YouTube.

Cijfers van Stichting KijkOnderzoek wezen al uit dat de talkshow M van Margriet van der Linden een kijkcijferrecord brak door de finish uit te zenden. Gemiddeld keken 1,3 miljoen kijkers naar M. Uit een nadere analyse van de cijfers door de NOS blijkt dat tijdens de piek van de uitzending in totaal 2 miljoen kijkers de finish rechtstreeks volgden.

Via YouTube zond de NOS een 360 graden livestream uit. Die is 4,5 miljoen keer bekeken. De finish trok 58.000 kijkers. Volgens een onderzoeker van de NOS kiezen kijkers bij belangrijke nieuwsgebeurtenissen in de avond eerder voor televisie als medium dan voor een livestream. Dat was volgens hem anders geweest als de finish overdag tijdens kantoortijden was geweest.

De omroep concludeert uit de kijkcijferanalyse dat Nederland de afgelopen dagen massaal meeleefde met de Elfstedenzwemtocht. De omroep bereikte bijna 4,2 miljoen kijkers met uitzendingen van Van der Weijden. Vorig jaar bereikte de omroep 2,3 miljoen kijkers met de Elfstedenzwemtocht en trok de huldiging 1,4 miljoen kijkers. Het liveblog op de app en de website van de omroep is maandag 2,6 miljoen keer bezocht.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren