Raymi Sambo maakt theateravond over Stonewall

Door ANP, dinsdag 25 juni 2019 17:17, views: 12, bron: ANP

AMSTERDAM - Raymi Sambo treedt op donderdag 1 augustus, tijdens de Gay Pride in Amsterdam, op tijdens een speciale theateravond over de Stonewall-rellen die een halve eeuw geleden in New York plaatsvonden.

De bekroonde Nederlandse acteur wil met zijn initiatief terugblikken op de mijlpaal uit de lhbti-geschiedenis en kijken wat de waarde van de opstand toen is geweest. In juni 1969 braken er in New York rellen uit toen de politie een inval deed in het Stonewall-café om de lhbti’s te verwijderen.

Verschillende artiesten komen op 1 augustus rondom het thema aan het woord. Na de voorstelling is er een nagesprek tussen de makers en het publiek. De voorstelling vindt plaats in het Compagnietheater in Amsterdam.

Het initiatief wordt gesteund door de gemeente Amsterdam. Sambo maakt met zijn gezelschap Raymi Sambo Maakt al jarenlang taboedoorbrekende interactieve theatervoorstellingen over heikele thema's, zoals onlangs nog Zwarte Piet. Hiervoor won hij onder meer de Spotlight-award tijdens de Black Achievement Month en de Winq Diversiteitsprijs.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren