Door hitte veel klachten geluidsoverlast Rammstein

Door ANP, dinsdag 25 juni 2019 22:39, bron: ANP

ROTTERDAM - De milieudienst Rijnmond heeft dinsdagavond meer dan vijftig meldingen gekregen van geluidsoverlast vanwege het concert van Rammstein in De Kuip. Dat heeft de dienst gemeld.

Inspecteurs die in De Kuip aanwezig zijn om het geluid te meten, stellen echter dat de vergunde geluidsnormen in de omgeving niet worden overschreden.

De milieudienst vermoedt dat er meer klachten dan normaal bij concerten binnen zijn gekomen omdat door de hitte het geluid op grotere afstand te horen is.

Soort deksel

"Laag in de lucht hangt namelijk een zogenaamde inversielaag", legt de dienst uit op haar website. "Dat betekent dat een warmere luchtlaag als het ware als een deken over een koudere luchtlaag ligt. Zo'n deken, de inversielaag, vormt dan een soort deksel waar tegen het geluid weerkaatst en extra ver draagt. Ook kan het dan klinken of het geluid dat je hoort van dichtbij komt."

De organisatie van het concert heeft een speciaal hitteplan afgegeven, in verband met de verwachte temperaturen. Fans kregen het advies een dopper mee te nemen, zich luchtig te kleden en genoeg water te drinken.

Rammstein komt in 2020 weer naar Nederland, dan voor een concert in Nijmegen. De exacte datum is nog niet bekend.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren