logo songteksten.net

CIDI eist naamswijziging van rapper Anne Frank

DEN HAAG - Het is respectloos om jezelf als rapper Anne Frank te noemen. Dit zegt een woordvoerder van het CIDI, het Centrum Informatie en Documentatie Israël. Het CIDI heeft op Twitter een bloemlezing van haar tweets gepubliceerd die volgens een woordvoerder van het CIDI heftig antisemitisch zijn.

In Het Parool zegt de rapper dat ze als artiestennaam Anne Frank heeft gekozen omdat dit al sinds de basisschool haar bijnaam is. "De echte reden dat ik voor deze naam heb gekozen, is omdat ik altijd zo werd genoemd. Sinds de ­basisschool is dat al mijn bijnaam. En toen las ik ook haar boeken. Ze is inspirerend, een voorbeeld van hoe je kunt leven in een ondraaglijke situatie. Ik weet dat we niet in oorlog leven, maar vreedzaam is het in onze wereld ook niet", zegt ze.

Maar volgens het CIDI blijkt uit haar tweets het tegendeel. De woordvoerder noemt de antisemitische tweets schokkend. De rapper is te horen op het album van Lange Frans, die zich ook als haar zaakwaarnemer presenteert. De woordvoerder van het CIDI: "Lange Frans behoort tot de gevestigde orde van de rapscene die stelling neemt tegen antisemitisme. Juist hij heeft een voorbeeldrol. Het is belangrijk dat Lange Frans afstand neemt, de naam Anne Frank niet langer meer gebruikt en excuses aanbiedt. Het is immers uiterst pijnlijk voor mensen die de Holocaust hebben meegemaakt en hun nabestaanden."

Niet gemeen

Lange Frans laat in een reactie weten dat het "niet gemeen" bedoeld is. Daarnaast is hij met Anne in gesprek over wat ze nu verder gaan doen.

Op Twitter oordeelt het CIDI over Anne: "Al jarenlang tweet deze persoon antisemitische teksten, die haar artiestennaam en haar 'goede bedoelingen' in een ander licht plaatsen. CIDI vindt deze naamkeuze ongepast. Misdaden van de Holocaust mogen niet worden gebagatelliseerd."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren