Masmeijer hoort straf om drugssmokkel België

Door ANP, donderdag 27 juni 2019 04:53, views: 10, bron: ANP

ANTWERPEN - De voormalige televisiepresentator Frank Masmeijer (57) hoort donderdag wat zijn straf wordt voor zijn rol in een drugssmokkelzaak in België. De uitspraak werd meerdere keren uitgesteld. Dat gebeurde in mei nog omdat "de desbetreffende kamer de zaak verder in beraad had genomen", zo meldde het hof van beroep in Antwerpen vorige maand.

Voor het hof is acht jaar celstraf tegen Masmeijer en een boete van 40.000 euro geëist. In de smokkelzaak zijn 32 verdachten in hoger beroep gegaan.

De rechtbank had de eens zo gevierde showmaster in 2017 al tot acht jaar cel veroordeeld en een boete van 48.000 euro. Hij was destijds op vrije voeten. Vlak voordat het hoger beroep in november begon, werd hij opgepakt in Breda en overgeleverd aan België. Sindsdien zit de oud NCRV-presentator in een Belgische cel.

Masmeijer had tijdens het eerste proces nog ontkend dat hij bij de smokkel betrokken was, maar eind vorig jaar gaf de oud-presentator opeens toch toe dat hij een "beperkte" rol had bij de smokkel van 467 kilo cocaïne. Dat zou zijn gebeurd in 2014, via de haven van Antwerpen. De drugs werden ontdekt tussen een lading bananen uit Zuid-Amerika.

De advocaat van de Nederlander heeft gepleit voor een mildere straf.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten