NPO bedankt Den Haag voor interesse songfestival

Door ANP, donderdag 27 juni 2019 09:46, views: 16, bron: ANP

DEN HAAG - Hoewel Den Haag geen plek heeft om het Eurovisiesongfestival te huisvesten en afhaakt als gaststad voor de editie van 2020 krijgt de gemeente toch een pluim van de NPO. "We willen Den Haag bedanken voor de interesse die is getoond, dit hebben we zeer gewaardeerd", reageert de NPO, die het Eurovisiesongfestival organiseert met de AVROTROS, NOS en de European Broadcasting Union (EBU).

De gemeente Den Haag liet donderdag weten geen goede locatie te hebben voor het muziekspektakel en steunt nu de kandidatuur van Rotterdam. Den Haag wil side-events organiseren. "Het is goed om te zien dat het zo enorm leeft in Nederland", reageert de woordvoerster van de NPO. "We vinden het heel positief dat Den Haag nog steeds bereid is om het Eurovisiesongfestival als belevenis een plek te geven in de stad. Want het Eurovisiesongfestival is een evenement dat we in heel Nederland samen willen vieren."

Den Haag overwoog het ADO Den Haag-stadion, het Malieveld en het World Forum als mogelijke locatie, maar alle opties vielen af. Wethouder Richard de Mos (Evenementen) hoopt dat Den Haag in de toekomst een accommodatie krijgt die kan concurreren met Ahoy en Ziggo Dome. "Een passende locatie is een van de belangrijkste elementen voor het Eurovisiesongfestival, omdat het een van de grootste tv-shows is ter wereld. De lat ligt dus hoog", zegt de NPO-woordvoerster.

Eerder viel Leeuwarden af als gaststad. De Friese hoofdstad wil in mei volgend jaar een plek in de stad inrichten waar duizenden fans het Eurovisiesongfestival op grote schermen kunnen volgen. De steden die overblijven, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Arnhem en Maastricht, kunnen uiterlijk 10 juli een bidbook inleveren. De organisatie wil de definitieve keuze van de gaststad in augustus bekendmaken.

Nederland is de organisator van het Eurovisiesongfestival door de winst van Duncan Laurence in Tel Aviv.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren