Bloemen voor Leonie Sazias bij terugkeer

Door ANP, donderdag 27 juni 2019 14:56, views: 17, bron: ANP

DEN HAAG - Leonie Sazias is na acht maanden afwezigheid terug op haar post in de Tweede Kamer. Het Kamerlid van 50PLUS werd donderdag bij haar terugkeer op het Binnenhof hartelijk verwelkomd door partijleider Henk Krol. Hij stond haar met bloemen op te wachten.

Het Kamerlid van 50PLUS was sinds november afwezig, om behandeld te worden voor kanker. Sazias zou in eerste instantie in maart weer aan het werk gaan, maar voor de behandeling was toch meer tijd nodig dan gedacht.

"Ik heb het gemist", vertelt de oud-presentatrice van onder meer Veronica, de AVRO en de TROS over haar werk in de Tweede Kamer. "Maar ik heb het ook even losgelaten. Want in het begin ga je nog alles kijken en volgen, maar dat houdt op een bepaald moment even op", zegt ze tegen het AD.

Helemaal schoon van kanker is Sazias nog niet. "Er staat op de scan dat er iets in mijn lijf zit dat er niet hoort, maar het gaat prima. Ik heb geen pijn, niks! Alleen de medicijnen hebben natuurlijk wel hun bijwerkingen. Waarom zou ik nog thuis blijven zitten als ik me gewoon goed voel?"

Sazias houdt Volksgezondheid in haar portefeuille. "We hebben weer een kanjer in de fractie", zegt Krol. "Zij wil knokken voor patiënten. Wie kan dat beter dan zij?"
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren