Rammstein in top drie van Album Top 100

Door ANP, vrijdag 28 juni 2019 15:28, views: 44, bron: ANP

AMSTELVEEN - Nadat Rammstein eerder deze week De Kuip in Rotterdam in vuur en vlam zette met hun concert, stijgt de Duitse metalband met hun gelijknamige album van de tiende naar de derde plek van de Album Top 100. Ondertussen blijft Bruce Springteen voor de tweede achtereenvolgende week de lijst aanvoeren.

Ook de Nederlandse rappers Frenna en Snelle zijn bezig met een opmars. Frenna's plaat Francis klimt van de negende naar de zesde plek deze week. En de ep van Snelle komt de top tien binnen. Waar hij het vorige week nog met de elfde plek moest doen, staat Beetje bij beetje nu op de achtste notering.

Verder komt Jack Whites band The Raconteurs nieuw binnen op de tiende plek met Help Us Stranger. Opmerkelijk is tot slot dat Madonna alweer buiten de top tien valt. Vorige week kwam haar album Madame X binnen op de tweede plek, maar de Queen of Pop is teruggevallen naar de zestiende plaats.

Album Top 10 week 26

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, album o.b.v. Single Album 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (1) Bruce Springsteen - Western Stars

2. (5) Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go

3. (10) Rammstein - Rammstein

4. (3) Avicii - TIM

5. (4) Cho - Since '93

6. (9) Frenna - Francis

7. (7) Bizzey - Tido

8. (11) Snelle - Beetje bij beetje

9. (6) Various Artists - Oakland

10. (-) The Raconteurs - Help Us Stranger
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren