logo songteksten.net

NTR maakt geen nieuwe afleveringen Sesamstraat

HILVERSUM - De NTR maakt de komende twee jaar geen nieuwe Nederlandse afleveringen van Sesamstraat. Wel blijft het kinderprogramma te zien op televisie. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en de NTR mogen ruim tweehonderd bestaande afleveringen uitzenden, zo is afgesproken met de Amerikaanse licentiehouder Sesame Workshop.

De NTR spreekt van een "moeilijke keuze" om geen nieuwe afleveringen meer te maken. "Maar wel een die binnen de huidige financiƫle mogelijkheden van NPO en NTR te verdedigen is" , staat in een verklaring. "De NTR heeft zoveel afleveringen van Sesamstraat, waarvan een flink aantal recent geproduceerd in 2018, dat de huidige generatie hier voor dit moment goed mee uit te voeten kan, op televisie of online."

Tot het najaar van 2021 zijn dagelijks bestaande afleveringen te zien op NPO Zappelin, aldus de omroep. Ook blijft het kinderprogramma te zien op het themakanaal NPO Zappelin extra, via de NPO Zappelin app, op de NPO Zappelin site en op het Sesamstraat YouTube-kanaal.

Radio 538-dj's Coen en Sander kwamen eerder deze maand met een petitie om te voorkomen dat de Nederlandse editie van Sesamstraat ter ziele gaat. Die werd binnen een dag bijna 20.000 keer getekend. Ze deden dit na een gesprek met Sesamstraatlegende Aart Staartjes, die al bijna vier decennia de rol van Meneer Aart vertolkt. Hij zei al te vrezen dat de NTR geen nieuwe afleveringen meer wil maken.

Het aantal Nederlandse Sesamstraat-uitzendingen nam de afgelopen jaren al af. Zo besloot de NTR eind 2016 de helft minder te maken dan voorheen, vijftig per jaar in plaats van honderd. Bovendien is het langstlopende kinderprogramma van de Nederlandse televisie tegenwoordig alleen nog maar in de ochtend en middag te zien op NPO 3, terwijl het jarenlang op primetime werd uitgezonden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren