logo songteksten.net

Bokma 'verbaasd' over Johan Kaart Prijs

AMSTERDAM - Pierre Bokma mag maandag de Johan Kaart Prijs voor het theaterseizoen 2018/19 in ontvangst nemen. De 63-jarige acteur is verrast maar ook "licht verbaasd" dat hij deze prijs pas op dit moment in zijn carrière krijgt, zegt hij in het AD.

"Ik word door de jury geprezen als een soort artistieke bruggenbouwer die het veronderstelde hogere kunstechelon en het meer laagdrempelige amusement verbindt. Bij mijn weten heb ik mijn werkzame leven niets anders gedaan", vertelt hij. "En die 'hogere kunst'...? Ik heb altijd gewild, gestreefd en gehoopt dat kunst voor iedereen toegankelijk is."

Bokma voelt wel een verwantschap met oud-winnaar André van Duin. "Die heeft met zijn rol in het toneelstuk Sunshine Boys toch op behoorlijk verbijsterende wijze laten zien wat hij in dat zogenaamde echelon kan."

De Johan Kaart Prijs is een initiatief van theatermaker/regisseur/acteur John Lanting en impresario Jacques Senf. De naam is ontleend aan acteur Johan Kaart, die gedurende zijn hele carrière met grote toewijding rollen in blijspelen, kluchten en musicals heeft gespeeld. Bokma neemt de prijs maandag in ontvangst in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren