logo songteksten.net

Prins Albert en Charlene voor de wet getrouwd

(Novum/AP) - Prins Albert van Monaco heeft vrijdag zijn jawoord gegeven aan Charlene Wittstock. De ceremonie voor de 33-jarige Wittstock en de twintig jaar oudere prins wordt zaterdag voortgezet met het kerkelijk huwelijk.

Zowel Albert als Charlene trouwde voor het eerst. De prins, die in de loop der jaren uitgroeide tot een felbegeerd vrijgezel, heeft ten minste twee kinderen uit buitenechtelijke relaties. In 2006 zei de prins nog dat hij nooit wilde trouwen. Om te voorkomen dat Monaco zonder troonopvolger zou komen zitten, werd in 2002 de wet aangepast. Sindsdien kan ook een zoon van een van Alberts zussen plaatsnemen op de troon.

Afgelopen week doken verschillende geruchten op rondom het koninklijk huwelijk. Charlene zou willen vluchten naar haar geboorteland nadat een derde buitenechtelijk kind zou zijn opgedoken. Het koninklijk paleis deed de verhalen af als 'lelijke roddels', verspreid uit jaloezie.

Net als het burgerlijk huwelijk vindt de kerkelijke inzegening plaats in het prinselijk paleis. De feestelijkheden gingen donderdagavond van start met een show van de Amerikaanse band The Eagles.

Op de gastenlijst voor zaterdag staan onder anderen de koningen van Spanje, Zweden en België en de presidenten van Frankrijk, IJsland, Ierland en Duitsland. Ook prins Willem-Alexander en prinses Máxima behoren in Monaco tot de gasten. Verder worden beroemde operasterren, topmodellen en autocoureurs verwacht.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren