logo songteksten.net

Twee Nederlandse organisatoren Vestiville vrij

LOMMEL - De twee Nederlandse organisatoren van het vorige week afgelaste festival Vestiville in het Belgische Lommel, zijn woensdag vrijgelaten. Dat zei advocate Joke Feytons tegen Belgische media.

De Nederlandse broer en zus werden vorige week vrijdag samen met een Brit opgepakt op het festivalterrein. De Brit werd even later weer vrijgelaten.

De twee Nederlandse organisatoren zijn verhoord door de onderzoeksrechter. De rechter bepaalde dat hun aanhouding niet meer vereist is voor het onderzoek. Ze zijn wel nog steeds verdachten in de zaak.

Het festival werd op het laatste nippertje afgelast, omdat er problemen waren met de veiligheid, tot groot ongenoegen van de festivalgangers. Zo'n 30.000 festivalgangers kochten een ticket. Het gerecht bekijkt of de organisatoren gefraudeerd hebben bij de organisatie van het festival, en of er sprake is van misbruik van vertrouwen en valsheid in geschrifte, meldt de Vlaamse omroep VRT. Op het affiche stonden onder andere Cardi B, Jason DerĂ¼lo en Nicky Jam.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren