logo songteksten.net

André Rieu trapt reeks Vrijthofconcerten af

MAASTRICHT - André Rieu is donderdagavond begonnen aan zijn vijftiende reeks zomerconcerten. Voorafgaand aan zijn show poseerde de violist op de trappen van het Theater aan het Vrijthof voor talloze toegestroomde fans.

Rieu staat tot en met 21 juli op het Vrijthof met zijn Johan Strauss Orkest. In totaal geeft hij twaalf concerten op het Vrijthof in Maastricht. Er worden zo'n 150.000 bezoekers verwacht uit meer dan 85 landen.

Vorig jaar kwamen bijna 153.000 mensen naar de concerten, van wie de helft uit Nederland en de rest vooral uit België, Duitsland en Engeland. De toestroom van al die bezoekers levert de stad jaarlijks ruim 30 miljoen euro op, blijkt uit onlangs uitgebracht onderzoek. Muziekliefhebbers besteden hun geld grotendeels aan hotels, winkels en horeca. Rieu investeert nog eens een half miljoen aan onder meer productie en lokale marketing.

De koning van de wals heeft ook dit jaar een opmerkelijke gastartiest uitgenodigd. Donderdag werd hij eenmalig vergezeld door de Amerikaanse discogroep Village People. De band is vooral bekend van de monsterhit Y.M.C.A. Twee jaar geleden kwam Baywach-ster en zanger David Hasselhoff langs in Maastricht.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren