logo songteksten.net

Prins Albert en Charlene geven jawoord voor kerk

(Novum) - Prins Albert van Monaco en Charlene Wittstock hebben zaterdag opnieuw hun jawoord aan elkaar gegeven. De kerkelijke inzegening vond plaats op de binnenplaats van het prinselijk paleis. Het koppel trouwde vrijdag al voor de wet. Charlene krijgt de titel hare doorluchtige hoogheid prinses Charlene van Monaco.

De ceremonie werd geleid door aartsbisschop Bernard Barsi. Hij voltrok onder toeziend oog van zo'n 3500 gasten omstreeks 17.30 uur het huwelijk op het erehof. Direct nadat de ringen werden uitgewisseld werd een traditioneel Zuid-Afrikaans gelukslied ingezet om het bruidspaar voorspoed te brengen. Het deed Charlene, die van Zuid-Afrikaanse afkomst is, zichtbaar plezier.

Aan het eind van de viering leek het koppel geroerd door het Ave Maria, gezongen door operazanger Andrea Bocelli. Een traan bleef echter uit. Die kwamen wel toen Albert en Charlene na afloop van de viering een bezoek brachten aan de Saint Devote kerk waar traditioneel het bruidsboeket werd neergelegd. Tijdens een lied pinkte de kersverse prinses enkele tranen weg.

Het paar was even daarvoor in een open auto door de straten van Monaco gereden. Na een bliksembezoek aan de Saint Devote, keerde het kersverse paar terug naar het paleis waar de feestelijkheden zaterdagavond worden afgesloten. Voor genodigden is er een diner met bal in de Opéra Garnier. In de haven wordt afgesloten met een groot vuurwerk.

Zowel de 33-jarige Charlene als de twintig jaar oudere prins trouwde voor het eerst. Afgelopen week doken verschillende geruchten op rondom het koninklijk huwelijk. Charlene zou de ceremonie op laatste moment willen afblazen omdat een buitenechtelijk kind van Albert zou zijn opgedoken. De prins heeft al ten minste twee kinderen uit buitenechtelijke relaties. Het koninklijk huis deed de verhalen af als 'lelijke roddels'.

Kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima waren namens het Nederlandse koningshuis aanwezig. Naast diverse leden van buitenlandse vorstenhuizen waren ook diverse sterren van de partij. Onder anderen voormalig Bond-acteur Roger Moore, model Naomi Campbell en ontwerpers Karl Lagerfeld en Giorgio Armani zaten in de zaal.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren