Marcel van Roosmalen gaat theater in

Door ANP, dinsdag 9 juli 2019 17:00, bron: ANP

AMSTERDAM - Schrijver en columnist Marcel van Roosmalen gaat komend jaar met fotograaf Jan Dirk van den Burg en radiopresentator Roelof de Vries het theater in. In de voorstelling Dit is Nederland gaat het trio op zoek naar de Nederlandse volksaard en proberen zij de vraag te beantwoorden wie nou eigenlijk dé Nederlander is.

De voorstelling wordt op maat gemaakt voor elk van de 36 theaters die de mannen aandoen; elke stad leggen zij langs hun eigen, volstrekt onwetenschappelijke, ‘Nederland-meetlat’, aldus managementbureau Miscellaneous Experts.

Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg doet zijn onderzoek met foto's en beeldmateriaal terwijl NRC-columnist en allround cynicus Marcel van Roosmalen op op zijn geheel eigen wijze een aantal verhalen voordraagt. Radio 1-presentator en Slimste Mens Roelof de Vries brengt harde feiten en peilt de kennis van het publiek over hun eigen stad.

Daarnaast interviewen de heren een bekende inwoner en vormt een stevig gesprek met de burgemeester een belangrijk onderdeel van de avond. De voorstelling gaat op première in Zoetermeer op 19 oktober.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren