'Brein Vestiville al eerder in opspraak'

Door ANP, zaterdag 13 juli 2019 11:26, bron: ANP

LOMMEL - De man achter het geflopte festival Vestiville in België heeft verschillende schuldeisers achter zich aan en was vaker betrokken bij oplichting. Dat schrijft het AD zaterdag. Ravuth Ty, zoals de man heet, richtte verschillende festivals op en liet ze vervolgens failliet gaan.

De Nederlandse dj's Vato Gonzalez en Don Diablo onderschrijven het verhaal. "Deze pathologische leugenaar heeft de industrie voor miljoenen opgelicht. Door zijn bedrijven te laten klappen en te vluchten naar het buitenland is hij er elke keer mee weggekomen", zegt Don Diablo. Ook uit faillissementsverslagen blijkt volgens het AD dat verschillende onderneming van Ravuth Ty, tevens lid van hiphopduo Two Crooks, in het verleden kopje onder zijn gegaan.

Vestiville werd eind juni op het laatste nippertje afgelast vanwege problemen rond de veiligheid. Zo waren er niet voldoende beveiligers en nooduitgangen. Ongeveer 30.000 mensen hadden een kaartje gekocht voor het festival, waar internationale sterren als A$AP Rocky, Cardi B, Migos, Future op het podium zouden staan. Drie mensen, waaronder Ty, werden opgepakt. De fraude loopt mogelijk in de honderdduizenden euro's.

De advocaat van Ty en zijn zus zeggen tegen het AD niet te willen reageren.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten