Festivalgangers Kroatië geëvacueerd om brand

Door ANP, dinsdag 16 juli 2019 04:59, bron: ANP

NOVALJA - Het terrein van Fresh Island Festival op het Kroatische eiland Pag is maandagavond geëvacueerd vanwege een bosbrand in de directe omgeving. De organisatie zegde op aanwijzing van de politie en brandweer resterende optredens van onder meer Tyga af.

Het hiphopfestival laat op Facebook weten dat het Zrce-strand waarop het evenement plaatsvond inmiddels volledig is afgezet. Aanvankelijk werden bezoekers met shuttlebussen naar Novalja, het dichtstbijzijnde dorp, gebracht, maar die weg is inmiddels afgezet door de brandweer. De aanwezigen wordt nu gevraagd langs de toegangsweg naar het terrein te wachten. Verschillende festivalbezoekers delen beelden op social media waarop te zien is dat de brand de rand van het evenemententerrein heeft bereikt.

Tyga zou op het festival een optreden geven met de Britse rapper NOT3S. Die liet eerder maandagavond op een vraag waar hij bleef via Twitter weten: "Ze hebben me laten weten dat ik niet kan optreden. Ik ben hier al sinds half één vanmiddag." Tyga zelf heeft nog niet gereageerd.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren