23e editie Zwarte Cross begint met mooi weer

Door ANP, donderdag 18 juli 2019 06:16, views: 12, bron: ANP

LICHTENVOORDE - Het grootste festival van Nederland opent donderdag de deuren voor 220.000 mensen. De bezoekers krijgen bij de muziekoptredens, theatervoorstellingen en motorcross-shows over het algemeen te maken met prima festivalweer.

De afgelopen dagen is de organisatie druk bezig geweest om op een weiland waar normaal koeien in grazen, een festivaldorpje uit de grond te stampen. De 250 muziekacts en 1000 theaterartiesten worden verspreid over vier dagen, verdeeld over 33 podia.

Voor de vaste bezoekers heeft de festivalorganisatie dit jaar weer verrassingen in petto. "We proberen elk jaar wel wat dingen te veranderen zodat het lekker fris blijft", zegt organisator Gijs Jolink tegen ANP Video.

Hoogmis

Zo is er dit jaar een heuse kerkdienst met Typhoon. De rapper gaat met Berget Lewis, het ZO! Gospel Choir en samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, op 21 juli een hoogmis verzorgen.

Zwarte Cross heeft dit jaar ook een nieuw podium, de Schaterbar - een comedycafé. Daarnaast spelen titanen Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen een potje darts op het podium.

Hoogtepunten

De hoogtepunten van het festival zijn de Black Eyed Peas, de Duitse schlagerlegende Heino (80), The Mavericks en The Wailers, de begeleidingsband van reggaelegende Bob Marley. Verder zijn er optredens van onder anderen Miss Montreal, de Heideroosjes, Charly Lownoise & Mental Theo en Snollebollekes.

Ook Kjeld Nuis reist af naar Zwarte Cross. De Olympisch schaatskampioen staat in de theatertent om te praten over zijn succes en om vragen te beantwoorden. Brigitte Kaandorp versterkt samen met onder meer Drie Generaties Jan Terlouw en De Speld Live! het theaterprogramma.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren