logo songteksten.net

VVD'er Huffnagel prijst burgemeester Halsema

AMSTERDAM - VVD-coryfee Frits Huffnagel vindt dat Femke Halsema het ontzettend goed doet als burgemeester van Amsterdam. Dat vertelde hij vrijdag in een gesprek op NPO Radio 2.

"Ik heb wel het idee dat ze behoorlijk boven de partijen staat", aldus Huffnagel, die in het verleden wethouder in de hoofdstad was. "Ze stelt zich niet op als een GroenLinks-burgemeester en ze durft echt onderwerpen aan te snijden. Neem de Wallen, dat is toch altijd een vrij gevoelig dossier geweest. Ze zit er net een jaar en bam, het staat op de agenda." De VVD’er prijst ook dat Halsema niet meteen een standpunt inneemt in de lastige dossiers. "Ze zegt: er zijn bepaalde scenario’s, laten we eens kijken wat iedereen ervan vindt."

Zelf zou Huffnagel graag collega worden van Halsema in zijn geboorteplaats Leiden, bekende hij. "Dat lijkt me fantastisch, met die ketting terug mogen naar mijn geboortestad!" aldus de VVD-prominent. "Ik ben nog regelmatig in Leiden, ik hou van Leiden. En er valt nog een hoop te doen in Leiden, denk ik: de stad doet bijvoorbeeld nog steeds te weinig met Rembrandt." De wereldberoemde schilder ontdekte zijn talent in Leiden, alvorens naar Amsterdam te verhuizen.

Er is overigens momenteel geen vacature voor burgemeester in Leiden. Huffnagel was in het verleden wethouder in Den Haag en Amsterdam; hier maakte hij zich hard voor de citymarketing van beide steden. Hij profileerde Den Haag als stad van Vrede en Recht en introduceerde in de hoofdstad de term ‘I Amsterdam’.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren