Acteur Simon Yam neergestoken in China

Door ANP, zaterdag 20 juli 2019 16:38, views: 37, bron: ANP

ZHONGSHAN - Simon Yam, een van de bekendste acteurs uit Hongkong, is zaterdag in China neergestoken. Hij was voor promotionele werkzaamheden in de stad Zhongshan toen hij werd aangevallen. Volgens Chinese staatsmedia zijn de verwondingen niet levensbedreigend.

Op beelden die gepost zijn op Weibo, een van de Chinese social media-platformen is te zien hoe Yam door een man met een mes wordt aangevallen. Volgens media in China werd de acteur naar het ziekenhuis gebracht met verwondingen aan zijn hand en buik.

Over de identiteit van de dader heeft de politie nog niets bekendgemaakt. Volgens een politiewoordvoerder zou Yam niet zijn beoogde slachtoffer zijn geweest, maar zou hij Yam voor iemand anders hebben aangezien.

Simon Yam Tat-wah brak in 1992 door bij het grote publiek in Zuidoost-Aziƫ met zijn rol in Full Contact, een keiharde Hongkong-actiefilm in de traditie van de films van John Woo. In 2003 was hij te zien in Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life. Tegenwoordig is hij ook filmproducent.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten